Skip to content

Ociz

  • Domácnost
  • Firmy
  • Internet
  • IT
  • Nákupy
  • Peníze
  • Politika
  • Zvířata

Bylinka, která dokáže překvapit

Posted on 18. 5. 20209. 6. 2023 By

Jitrocel je běžně známou bylinkou, která je velkým bojovníkem proti kašli a dalším neduhům. To ovšem nemá nic společného s jitrocelem, který pochází z Indie, ačkoliv jsou si dost podobní. Tuto bylinku u nás převážně známe pod názvem Psyllium, který je skvělým zdrojem vlákniny. Napomáhá tak k řádnému vylučování nestrávených zbytků potravy z našeho těla ven. Navíc je naprosto skvělý v tom, že dává člověku pocit plnosti a díky tomu se doporučuje i v redukčních dietách. Zakoupit se dá v podobě jakoby hrubšího prášku a tak je připravený na konzumaci. Běžně se sežene v lékárnách nebo obchodech se zdravou výživou a rozhodně se nejedná o nedostatkové zboží.

psyllium rostlina

Konzumace je jednoduchá

V podstatě se dá užívat pouze prášek s vodou nebo šikovné hospodyňky toto 100% rozemleté osemení použijí jako náhradu mouky, poté i alergici na lepek si mohou vychutnat hamburger nebo houstičky či zdravý chleba. Dokonce není potřeba ani moc surovin.

psyllium

  1. Jitrocel indický je třeba rozmíchat ve 200 ml vody, čaje, ovocné šťávy nebo džusu a ihned vypít. Během dne je ale potřeba dbát na to, aby byl dostatečný přísun tekutin a to nejlépe čisté vody, nejméně by měl člověk vypít tak 2 litry. Doporučená denní dávka by měla být 1-2 čajové lžičky a podle potřeby 1-2x denně. Nejlepší je tento nápoj vypít mezi jídly a to nejlépe tak půl hodinku před tím, než se s chutí pustíme do připraveného pokrmu.
  2. Pokud si chceme upéct hamburger, tak musíme počítat s tím, že to nebude mít nic společného s klasickou známou podobou pečiva. Nicméně budou chutné a jedná se o lepší zdravou verzi. Postačí nám zhruba tento poměr 1 celé vejce a 1 lžička psyllia. Tento poměr násobíme, podle toho, kolik pečiva si chceme upéct. Rozmíchat, osolit, kdo chce, může přidat špetku prášku do pečiva a chvíli nechat stát. Absorpcí tekutiny z vajíčka se objem zvětší a to klidně i 4x více do objemu. Mezitím si vyhřejeme troubu, na plech dáme pečící papír a vytvoříme lžící malé bochánky. Vložíme do trouby, a když budou na povrchu světle hnědé, tak máme hotovo. Je třeba je nechat vychladnout a po rozříznutí plnit.

Domácnost

Navigace pro příspěvek

Previous Post: Podívejte se na Selvintech zkušenosti a zjistěte, která nabídka je pro vás ta pravá
Next Post: Slaná voda v bazénu? Proč ne!

Podobné příspěvky

Když nás navštíví bacily Domácnost
Trampolína 305 aneb ideální varianta pro užití si skákání celé rodiny Domácnost
Domov, kde se vám bude příjemně žít Domácnost
Jak financovat bezbariérové bydlení Domácnost
Celoroční mobilní domy jsou i skladem Domácnost

Archivy

  • Srpen 2024
  • Červen 2024
  • Duben 2024
  • Březen 2024
  • Únor 2024
  • Leden 2024
  • Prosinec 2023
  • Listopad 2023
  • Říjen 2023
  • Září 2023
  • Srpen 2023
  • Červenec 2023
  • Červen 2023
  • Duben 2023
  • Březen 2023
  • Leden 2023
  • Prosinec 2022
  • Srpen 2022
  • Červenec 2022
  • Červen 2022
  • Květen 2022
  • Duben 2022
  • Březen 2022
  • Únor 2022
  • Leden 2022
  • Prosinec 2021
  • Listopad 2021
  • Říjen 2021
  • Září 2021
  • Srpen 2021
  • Červen 2021
  • Květen 2021
  • Leden 2021
  • Prosinec 2020
  • Říjen 2020
  • Září 2020
  • Srpen 2020
  • Červenec 2020
  • Květen 2020
  • Prosinec 2019
  • Srpen 2019
  • Červen 2019
  • Květen 2019
  • Únor 2019
  • Leden 2019
  • Prosinec 2018
  • Září 2018
  • Červenec 2018
  • Červen 2018
  • Duben 2018
  • Březen 2018
  • Leden 2018
  • Prosinec 2017
  • Září 2017
  • Srpen 2017
  • Květen 2017
  • Duben 2017
  • Listopad 2016

Rubriky

  • Domácnost
  • Firmy
  • Internet
  • Nákupy
  • Nezařazené
  • Peníze
  • Politika
  • Zvířata

Základní informace

  • Přihlásit se
  • Zdroj kanálů (příspěvky)
  • Kanál komentářů
  • Česká lokalizace

Nejnovější příspěvky

  • Půjčovna Milan
  • Nejlepší je vlastní elektřina
  • Masiv je skvělé zpracování nábytku
  • Léčba akné
  • Bezpečnostní kamery pro vaši firmu

© Všechna práva vyhrazena.

Powered by PressBook Grid Blogs theme

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Souhlasím